назад

Ужгородський місцевий центр та Українська Гельсінська спілка з прав людини разом захищатимуть громадян

       IMG 20160303 104551-min 03 березня директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко зустрівся із Борисом Кондратюком – координатором громадської приймальної Української Гельсінської спілки з прав людини в м. Ужгороді та Закарпатської області.

 



    Українська Гельсінська спілка з прав людини — найбільша в Україні асоціація громадських правозахисних організацій, метою якої є сприяння практичному виконанню гуманітарних статей Заключного акту Гельсінської наради з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) 1975 року, інших прийнятих на його розвиток міжнародних правових документів, а також усіх інших зобов’язань України в сфері прав людини та основних свобод. Наразі Українська Гельсінська спілка з прав людини складається з 29 громадських правозахисних організацій-учасників.

 

    Під час зустрічі Михайло Давиденко та Борис Кондратюк обговорили напрямки роботи, у яких місцевий центр з надання БВПД та громадська приймальня Гельсінської спілки можуть працювати разом. Домовилися, зокрема, що клієнтів, які звертаються до громадської приймальні, за потреби скеровуватимуть до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Крім того, планують спільно здійснювати судовий захист, у тому числі в Європейському суді з прав людини, а також документувати злочини серед категорії населення, які стали свідками порушень прав людини в окупованому Криму чи зоні АТО (це – переселенці, військові, полонені, поранені).

 

    Домовилися також і про спільне підвищення кваліфікації адвокатів – так, правозахисники, що працюють у системі БПД, братимуть участь у семінарах, які проводитимуться громадською приймальнею Української Гельсінської спілки.

 

    Адреса громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини: м. Ужгород, площа Кирила і Мефодія, 1, кабінет 52 (5 поверх).

 

    Також нагадуємо, що мешканці міст Ужгород та Чоп, а також жителі Ужгородського, Перечинського та Великоберезнянського районів можуть отримати кваліфіковану правову допомогу в Ужгородському місцевого центру з надання БВПД за адресою: м.Ужгород, вул.Загорська, 51. Навіть якщо людина не має права на адвоката за рахунок держави, їй нададуть фахову консультацію та, за потреби, скерують до однієї із юридичних клінік, із якими співпрацює Ужгородський місцевий центр.