назад

В Ананьївській бібліотеці відбувся круглий стіл з протидії булінгу

anan bul 5До Всеукраїнського тижня права 07 грудня 2018 року в Ананьївській районній дитячій бібліотеці провели бесіду-діалог “Зупинимо булінг разом”. За круглим столом зібралися учні 9-Б класу Ананьївської гімназії, начальниця Ананьївського бюро правової допомоги, вчитель права та працівники бібліотеки.

Начальниця бюро правової допомоги Інна Майданюк представила презентацію, підготовлену Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда-Україна» «Протидія булінгу», в якій роз’яснене поняття булінгу – агресивної поведінки, яка може заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини.

Під час презентації учасники круглого столу обговорили проблему проявів булінгу в сучасному житті, шкільному середовищі, його види, хто найчастіше стає жертвою булінґу, які наслідки можуть настати в результаті цькування, як для агресора, так і жертви булінгу, а також щодо можливостей запобігання цього явища.

anan bul 1

 

anan bul 5

“За моральне або фізичне насильство та агресію у будь-якій формі для кривдника передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Законопроектом передбачено, що за приховування булінгу в школі будуть нести відповідальність вчителі, за такі дії передбачено штраф від 850 до 1700 гривень”, – повідомила представниця бюро.

Бібліотекарі підготували огляд художніх творів на зазначену тематику, які, можливо, допоможуть вберегти підлітків від проявів насилля та агресії.

Цього ж дня для старшокласників Ананьївської ЗОШ І-ІІІ ступенів школи – гімназії в Ананьївській районній бібліотеці проведений інформаційний семінар на тему «Протидія домашньому насильству».

anan bul 2

anan bul 6

За безоплатною правовою допомогою можна звернутись до Ананьївського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Ананьїв, вул. Незалежності, 22, каб №6. . Тел.: (04863) 2-22-26

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.