назад
15.11.16

В Аргентині проходить друга міжнародна конференція з доступу до правової допомоги у системах кримінального правосуддя

Впродовж 15 – 17 листопада 2016 року у Буенос-Айресі (Аргентинська Республіка) проходить Друга міжнародна конференції з доступу до правової допомоги у системах кримінального правосуддя. Участь у триденному заході високого рівня бере й українська делегація, у складі якої – директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

Слідуючи успіху Першої міжнародної конференції з доступу до правової допомоги у системах кримінального правосуддя, що проходила у Йоганнесбурзі (Південно-Африканська республіка) у 2014 році, та у її продовження, ця конференція високого рівня зосередиться на розробці ефективних стратегій задоволення потреб малозабезпечених осіб у правовій допомозі у кримінальних провадженнях, підкреслюючи Принципи та керівні настанови Організації Об’єднаних Націй з доступу до правової допомоги у системах кримінального правосуддя (A/RES/67/187), з наголосом на практичні та досяжні рішення. Серед учасників конференції – делегати високого рівня від державних органів влади, державні та недержавні провайдери правової допомоги, міжурядові та громадські активісти, експерти судової системи та системи кримінального правосуддя з різних країн.

У рамках роботи сесій заходу планується: обговорення моделі надання безоплатної правової допомоги; моделі управління та адміністрування системи безоплатної правової допомоги; шляхів забезпечення незалежності суб’єктів надання безоплатної правової допомоги; підвищення якості надання безоплатної правової допомоги; стратегії забезпечення раннього доступу до безоплатної правової допомоги; заходів із забезпечення ефективного доступу до безоплатної правової допомоги малозабезпечених та вразливих груп; надання безоплатної правової допомоги потерпілим та іншим особам; інновацій у розширенні доступу до безоплатної правової допомоги; стандартів моніторингу та оцінки систем безоплатної правової допомоги; збору та менеджменту даних з надання безоплатної правової допомоги, звітування, у тому числі з точки зору впливу Цілі сталого розвитку 16.3.

5 Ar

Тож світові делегації-учасниці заходу ділитимуться своїм досвідом у сфері забезпечення ефективного доступу до правової допомоги у системах кримінального правосуддя, перспективними моделями надання правової допомоги, її адміністрування, оцінювання та покращення. Українська делегація розкаже про реалізацію ключових реформ у сфері юстиції в нашій країні, та, зокрема, становлення, розвиток, досягнення і бачення майбутнього системи безоплатної правової допомоги в Україні.

2 Ar

Сьогодні, 15 листопада, директор Координаційного центру Андрій Вишневський бере участь в роботі пленарної сесії присвяченій темі забезпечення права на правову допомогу, у рамках роботи якої оцінюється поступ країн-учасниць у впровадженні Принципів та керівних настанов Організації Об’єднаних Націй з доступу до правової допомоги у системах кримінального правосуддя.

Один із її доповідачів, Посол Луїс Арреага, підзаступник Державного секретаря США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань, відзначив успіхи України у розвитку системи безоплатної правової допомоги та висловився про її подальшу підтримку з боку Бюро з правоохоронної діяльності та міжнародної боротьби з незаконним обігом наркотиків Державного Департаменту США.

1 Ar

А Директор Будапештського офісу «Ініціативи Відкритого суспільства з питань правосуддя» Заза Наморадзе відзначив «неймовірні зусилля України протягом останніх двох років із створення цілісної і стабільної системи безоплатної правової допомоги».

3 Ar

Завтра, як планується, в рамках пленарної сесії щодо законодавчого регулювання, ефективного управління за наданням послуг правової допомоги та власне її надання, Андрій Вишневський розповість про український досвід системи БПД.

6 Ar

З Й.В.Послом України в  Аргентині Юрієм Дюдіним

Офіційний веб-сайт конференції: http://www.balegalaid.com/en/


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook              YouTube YouTube              Google Google+       т Twitter