назад

В Черкасах відбулися заходи до Всеукраїнського тижня з протидії булінгу

17 та 18 вересня головний спеціаліст Черкаського місцевого центру Ірина Крутоус, спільно із працівниками ГТУЮ в Черкаській області, провели уроки «Стопбулінг» для учнів 7-9 класів черкаських шкіл № 3 та №4.
На уроках учні дізналися про причини виникнення булінгу, як не стати жертвою булінгу й як діяти у разі булінгу, про відповідальність, що настає за вчинення булінгу та про те, до кого можна звернутися за допомогою.
Школярі виявили цікавість до роботи над розробленням стратегії з протидії булінгу і презентації своїх ідей, вчилися аналізувати ситуаційні історії з життя дітей, які вже зіткнулися з цією проблемою та пропонувати власний спосіб її вирішення.
Після уроку, педагогічні працівники отримали поради як виявити прояви в поведінці дитини, що можуть свідчити про її цькування однолітками, а також як діяти в ситуації булінгу.
Завдяки проведеному уроку, учні мали змогу розвинути навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, набули знання правил безпечної поведінки в мережі Інтернет.