назад

В день народження Одеси громадяни отримали правові консультації в рамках проекту «Містечко USAID»

2 veresnya 2MC 1В рамках Дня міста 02 вересня 2017 року в парку ім. Т.Г. Шевченка був реалізований проект «Містечко USAID» – інформаційний ярмарок, на якій представники USAID розповідають про свою діяльність в певному місті і в навколишніх територіальних громадах. У заході взяли участь спеціалісти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Одеській області та представники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відвідувачі мали змогу дізнатись більше про загальнонаціональний просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», ознайомитись з інформаційними матеріалами про судову систему України, переглянути інформаційні відео, отримати юридичні консультації з питань звернення до суду, дізнатись про зміни, які відбуваються в судовій системі після прийняття змін до Конституції в сфері судочинства та нового Закону «Про судоустрій і статус суддів» та поспілкуватися з представниками Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Місія представників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в програмі полягала в правовому консультуванні громадян. Зокрема, це було консультування окремих громадян, а також певних зацікавлених груп з наступних питань:

  •     право осіб на безоплатну правову допомогу;
  •     безкоштовна приватизація земельної ділянки;
  •     механізм та порядок створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків;
  •     порядок безкоштовного отримання безкоштовних лікарських засобів та інші питання.

Маленькі відвідувачі свята також мали змогу познайомитись з судом в ігровій формі за програмою USAID «Нове правосуддя».

 Святкуючи день народження Одеси, мешканці та гості міста мали можливість познайомитися з 16-ма програмами USAID, які працюють в області. А саме:

2 veresnya 2MC 3
 
2 veresnya 2MC 1
 
2 veresnya 2MC 2