назад

В День захисника України військовослужбовцям розповідали про право на безоплатну правову допомогу

 День захисника України, в скрутний період для держави – це не просто свято. В цей день важливо висловити подяку учасникам Операції Об’єднаних сил та військовим, в першу чергу, за героїзм, за відважність, за патріотизм та  захист нашої країни

 З нагоди святкування Дня захисника та з метою підвищення правової обізнаності учасників ООС інтегратор Маріупольського місцевого центру разом з представниками Головного територіального управління юстиції у Донецькій області провели інформаційно – роз’яснювальний захід для військових батальйону морської піхоти №503, начальник відділу «Волноваське бюро правової допомоги» провела консультування для учасників ООС, начальник відділу «Покровське бюро правової допомоги» в приміщенні Покровської військової комендатури Донецької області провела для учасників бойових дій інформаційний семінар на тему: «На які правові послуги має право учасник ООС? Пільги та гарантії для учасників ООС».2A0D591F-1192-4BDF-857F-36F8BC385DAC

Спеціалісти роз’яснили права та обов’язки військових, які встановлені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Відповідно вказаного Закону, до осіб, які належать до учасників бойових дій, належать особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Таким чином, вказані особи мають право на пільги, передбачені для учасників бойових дій (ст. 12 вказаного закону).

Військовослужбовці отримали інформаційні буклети різної тематики, з зазначенням графіку роботи та місцезнаходженням бюро. Відповідно до ч.1 п.9 ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на отримання адвоката за рахунок держави, про що було наголошено військовим.

Спеціалісти центру подякували героям за відвагу, мужність, захист нашої країни, надали змістовну інформацію для можливості захисту законних прав та інтересів. Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять загиблих на Сході України.

А ось начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк було здійснено виїзд у військову частину, яка дислокується у місті Бахмуті. Для чоловіків та жінок-військовслужбовців було проведено інформаційно-роз’яснювальний захід на тему: «Права, обов’язки та соціальні гарантії військовослужбовців».

Під час заходу Оксана Болотюк розповіла військовослужбовцям про функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, функції та діяльність Бахмутського бюро правової допомоги. Всім присутнім були вручені тематичні буклети: «Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної та комунальної власності».

Також нашим захисникам була представлена «Пам’ятка про права, обов’язки та соціальні гарантії учасників російсько-української війни», яка була розроблена спільно Міністерством оборони 

43666862 854835601386263 3721814819565731840 nУкраїни, Міністерством соціальної політики України, Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО та Громадською організацією «Юридична сотня». Представники Бахмутського бюро правової допомоги часто в своїй юридичній практиці стикають з проблемами і питаннями військовослужбовців та завжди намагаються надати якомога більш якісну та ефективну правову допомогу.

Цього ж дня, для особового складу у Олександрівському відділенні поліції Краматорського відділу ГУНП України в Донецькій області відбувся правопросвітницький захід щодо прав захисників, який провела головний спеціаліст відділу «Олександрівське бюро правової допомоги» Тетяна Вечірко. Фахівець привітала присутніх зі святом і подякувала за їх відданість та відвагу задля забезпечення миру і злагоди в нашій країні.

Під час заходу Тетяна Вечірко поширила інформацію для учасників бойових дій і учасників АТО, щодо передбачених для них прав та соціальних гарантій. Пояснила як реалізувати і захистити свої права у суді, скориставшись правом на безоплатну вторинну правову допомогу.

Дякуємо нашим воїнам за їх важку працю та боротьбу за наш щоденний спокій, за мир в Україні, за те, що завдяки їм ми маємо змогу займатись своїми улюбленими справами. Бажаємо їм міцного здоров’я, життєвих сил та енергії, впевненості в своїх силах, віри в себе та в перемогу, Божої ласки і благословення.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях – м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 8-й поверх, тел. (061) 224-44-50, офіційний сайт: zaporizhya.legalaid.gov.ua, ел.адреса:  office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695, (050) 951-28-81, електронна адреса:     mariupol.donetsk@legalaid.gov.ua

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20, телефони: 099-266-91-62, електронна пошта:    kramatorsk.donetsk@legalaid.dn.ua