назад

В Донецькій області провели додаткові заняття з працівниками ГУНП

Право на захист є одним із основоположних прав людини в розвиненій правовій державі, а одним із обов’язків цієї держави є його забезпечення. Основним виконавцем та куратором по забезпеченню цього права в Україні є система безоплатної  правової допомоги. При цьому чітко та якісно забезпечити це право громадян можна тільки при тісній взаємодії  системи БПД з органами Національної поліції України.

 Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Антонцев, зустрівся з працівниками Мангушського та Лівобережного відділень Головного управління національної поліції в Донецькій області. Під час заходів, фахівець більш детально зупинявся на порядку взаємодії відділів ГУНП в Донецькій області з центрами та адвокатами, що надають безоплатну вторинну правову допомогу у та нагадав порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Він також звернув увагу на вимоги до складання постанов про залучення захисника для здійснення захисту особи у кримінальному провадженні, порядок призначення захисника свідкам і потерпілим у кримінальних провадженнях,  порядок  заміни адвоката і порядок відмови підозрюваного від захисника, коли його участь у справі є обов’язковою.

Володимир Антонцев наголосив на неприпустимості порушення права на захист осіб під час затримання та проведення досудового розслідування, а також про можливі наслідки у разі порушення процесуального законодавства.

 

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями звертайтесь до центрів з надання безоплатної правової допомоги.
Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатись, зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).