назад

В Івано-Франківську говорили про профілактику та протидію булінгу в молодіжному середовищі

1Під головуванням заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігоря Пасічняка 26 вересня керівництво Регіонального центру з надання БВПД в області взяло участь у засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

У конференц-залі Головного територіального управління юстиції в області зі вступним словом виступив заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, який наголосив на важливості виконання Програми правової освіти населення області на 2018-2022 роки. Метою Програми є підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, вміння реалізовувати свої права а захищати їх, подолання правового нігілізму, формування у них поваги до права, здійснення правопросвітництва.

2

На засіданні розглядали питання щодо булінгу та способам його запобігання, реформи початкової освіти та діяльності центрів європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space».

Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в області Наталія Рожковецька відзначила актуальність обраних тем. Вона зауважила, що 48 статей Конституції України зі 161 присвячені саме правам, свободам та обов’язкам громадянина. І для того, щоб ці статті не були декларативними, в першу чергу необхідно працювати в напрямку правової освіти населення.

3

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук зазначив, що у рамках Програми системі безоплатної правової допомоги на Прикарпатті передбачено проведення спільно з органами юстиції, органами місцевого самоврядування, навчальними закладами, громадськими організаціями інформаційно-роз’яснювальну роботу про права учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб в межах компетенції; роботу мобільних точок доступу до БПД, проводити виїзні консультативні пункти з надання БПД в територіальних громадах. Об’єднання зусиль державних установ, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування дозволить досягти максимального результату у реалізації проекту Міністерства юстиції України й Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО!» та підвищенні правової обізнаності громадян.

Учасники засідання в формі діалогу шукали можливі шляхи вирішення проблемних питань і за результатами обговорення приймали рекомендації для окреслення подальших напрямків роботи.

4

У роботі засідання Івано-Франківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення також брали участь директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в області, підполковник поліції Алла Бойчук, начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції Івано-Франківська Христина Максимчак, начальник Івано-Франківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Наталія Козубаш.

5


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)