назад

В Івано-Франківську обговорили реалізацію програми відновного правосуддя щодо неповнолітніх

У  межах роботи проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені злочину» 8 квітня в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в івано-франківській області відбулася зустріч з представниками робочої групи щодо подальших кроків у реалізації проекту.

 

У ході зустрічі начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Івано-Франківської обласної прокуратури Наталя Фільварок, методист відділу методичного забезпечення обласного центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді Ірина Прибуш, керівник громадської організації «Галицька правозахисна група», адвокат  Михайло Лотоцький Лотоцький, керівник громадської організації «Родина Кольпінга на Прикарпатті» Володимир Шегда,  начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області, адвокат  Оксана Устимчук обмінялись думками щодо практичного застосування медіаційних програм з метою ресоціалізації неповнолітніх та повернення їх до життя без правопорушень.

 

Керівник громадської організації «Галицька правозахисна група», адвокат  Михайло Лотоцький поділився досвідом проведення медіації, зазначивши про переваги та недоліки даного процесу.

 

Цінність даного проекту полягає в наданні неповнолітньому можливості усвідомити скоєне, стати на шлях виправлення та більше не повертатись до вчинення правопорушення.

У ресоціалізації неповнолітньому на допомогу приходять психологи. З метою співпраці в частині ресоціалізації неповнолітніх, залучення їх до різноманітних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій), спрямованих на розвиток особистості неповнолітніх, на зустрічі було укладено меморандум про співпрацю між  громадською організацією «Родина Кольпінга на Прикарпатті» та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області.