назад

В Ізмаїлі курсантам військово-морського ліцею розповіли про запобігання трудовій експлуатації

kursanti 230 листопада 2018 року для учнів КЗ «Ізмаїльська спеціалізована школа-інтернат – військово-морський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» Одеської обласної ради фахівці Ізмаїльського міського центру провели інтерактивну лекцію з протидії торгівлі людьми та запобіганню трудовій експлуатації.

Під час лекції були розглянуті основні форми та способи втягування людей у процес торгівлі людьми. Злочинці шукають все нові і нові методи вербування, але завжди це відбувається шляхом використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини.

Анастасія Каплієнко звернула увагу курсантів на те, що метою торгівлі людьми завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб – примусова праця, використання у домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація, втягнення у злочинну діяльність чи жебракування.

Під час заходу слухачі розглянули міфи стосовно торгівлі людьми та переглянули кілька відеороликів, які розкривають проблему вербування працівників.

Присутні також отримали інформацію про основні засоби дій у випадку, коли людина опинилась в ситуації неправомірної експлуатації та дізналися, куди можна звернутися за безоплатною правовою допомогою.

kursanti 1

kursanti 2

kursanti 3

kursanti 4

Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: пр-т Миру, 23. Тел.: (04841) 59505, (04841) 59509.