назад

В Кодимі для соціальних працівників пройшов семінар з земельних питань

tercentr spateruk14 листопада 2018 року начальник Кодимського бюро правової допомоги Андрій Спатерук провів для працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кодимської районної державної адміністрації лекцію-семінар на тему: «Договір оренди землі: строк оренди, зміна умов договору, розірвання договору, орендна плата».

Захід проходив за участі директорки Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кодимської районної державної адміністрації Людмили Сімашкевич та 6 соцпрацівників, які обслуговують людей похилого віку в м. Кодима.

Мета заходу – надання максимальної інформації про передбачені права і гарантії з земельних та інших питань, а також як їх реалізувати і захистити.

Андрій Спатерук ознайомив присутніх з загальними засадами договору оренди землі, умовами договору, в тому числі щодо строків оренди та зміни умов договору. Присутні обговорили права та обов’язки сторін договору, щодо орендної плати за землю, стосовно припинення, поновлення та розірвання договору оренди землі.

Представник бюро надав відповіді на запитання соцпрацівників, які турбують їх підопічних – людей похилого віку.

Здебільшого запитання стосувались земельних та спадкових прав – порядку та умов складання заповіту на земельний пай та інше нерухоме майно, поділу спадкового майна, черговості спадкування за законом, чи можливо в договорі дарування вказати умови про невідчудження майна обдарованою особою до смерті дарувальника, стосовно умов договору довічного утримання.

Учасники семінару отримали для поширення серед підопічних терцентру інформаційні листівки “Припинення договору оренди землі”, “Граничні норми відведення земельних ділянок”, “Сплата земельного податку”.


prypynennya dogovoru orendy semli

granychni normy

semelny podatok

Безоплатну правову допомогу можна отримати в Кодимському бюро правової допомоги за адресою: м. Кодима, вул. Соборна, 88, каб.13. Тел.: (04867) 2-15-12

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.