назад

В Кролевці відбувся семінар для безробітних жінок на тему: «Насильство в сім’ї як соціальна проблема»

ShM 17011910   19 січня в Кролевецькому районному центрі зайнятості проведено семінар на тему: «Насильство в сімї як соціальна проблема» за участі адвоката Олени СОМОК та начальника відділу «Кролевецьке бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії ДЕНИСЕНКО. Захід проведено на виконання Програми спільний дій

з реалізації ефективної державної політики у сфері зайнятості населення та розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, зокрема для осіб, які звертаються до центрів зайнятості Сумської області.

Відкривши семінар, Олена СОМОК повідомила присутніх про те, що протидія ґендерному насильству стала частиною державної політики, що підтверджується прийняттям Верховною Радою України 11 листопада 2001 року Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», зупинилася на тому, що таке насильство?Зазначила, що в законі визначаються форми насильства:фізичне насильство в сім’ї ,  сексуальне насильство в сім’ї,  психологічне насильство в сім’ї , економічне насильство в сім’ї.

        Адвокат роз’яснила, щожертва насильства в сім’ї член сім’ї, який постраждав від фізичного, сексуального, психологічного чи економічного насильства з боку іншого члена сім’ї.

  «Проблема насильства не повинна замовчуватися. Суспільство має бути повністю нетерпимим до побиття чи психологічного знущання. Адже наслідки насильства в сім’ї – це стреси і велика кількість психологічних проблем, в тому числі психічні розлади, захворювання, зруйновані сім’ї і покалічені долі», – наголосила Олена СОМОК.

Начальник Кролевецького бюро правової допомоги Наталія ДЕНИСЕНКО розповіла, що особа, яка постраждала від насильства в родині, може звернутися до:  відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кролевецької районної державної адміністрації; Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Кролевецького відділення поліції Глухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області.

ShM 170119 11

        Одночасно присутнім повідомлено було про роботу на території Кролевецького району структурного підрозділу Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – відділу «Кролевецьке бюро правової допомоги» та ознайомленого з основними завданнями учасників семінару.

 «Всі хто звертається до бюро за юридичною консультацією її отримує. Крім того, клієнти мають змогу через бюро отримати доступ й до адвокатських послуг якщо це буде необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; а також фахівці бюро представлятимуть інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів», – зазначила Наталія ДЕНИСЕНКО.

 

 В ході семінару працівником бюро були роздані інформаційні буклети, флаєра щодо роз’яснень правових послуг, що надаються Шосткинським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, повідомлено присутніх про місце розташування Кролевецького бюро правової допомоги та його контактні дані.