назад
06.04.18

В Кропивницькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся «День відкритих дверей»

02З метою професійного зростання, 4 квітня 2018 року, студенти-правники Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відвідали Кропивницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Екскурс в систему БВПД організували Олена Морозова, начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД та Валентина Владимирова, доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, керівниця юридичної клініки Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Під час заходу фахівці відділів Кропивницького місцевого центру розповіли майбутнім юристам про основні напрямки діяльності та структуру центру.
 
03
 
Також студенти мали можливість ознайомитись з функціональними обов’язками працівників, порядком прийняття звернень громадян та порядком призначення адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги.
 
04
 
Директор центру Станіслав Березніченко детально роз’яснив гостям особливості функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні та участь у ній незалежних адвокатів.
«Безоплатна правова допомога стала ще ближчою до громадян, адже в кожному районному центрі працює бюро правової допомоги, функціонує потужна мережа дистанційних та мобільних пунктів консультування», – зазначив очільник центру.
 
05
 
Про можливість отримання безоплатної правової допомоги у випадку домашнього насильства, а також про правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» повідомила Олена Морозова та запропонувала долучитись до участі у проекті.
Валентина Владимирова запропонувала проводити подібні заходи якомога частіше, адже вони покликані підвищити правову культуру студентів та допомагають набуттю першого професійного досвіду, практичних знань та чіткому розумінню специфіки роботи юриста.
 
06
 
Наприкінці заходу директор центру Станіслав Березніченко та керівниця юридичної клініки Валентина Владимирова окреслили шляхи майбутньої співпраці, зокрема студенти-кліністи зможуть долучатись до надання первинної правової допомоги клієнтам центру.
До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095) 87-662-33, (0522) 32-08-24.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.