назад
08.06.16

В Лубенському місцевому центрі відбулась робоча зустріч із пара-юристами

IMG 2703

07 червня 2016 року, в Лубенському місцевому центрі з надання БВПД відбулась робоча зустріч із практикуючими юрисконсультами міста Лубен — Олексієм Левицьким та Олександром Юхимовичем. Мета зустрічі – проінформувати партнерів про новації, що стосуються роботи Лубенського місцевого центру у зв’язку із ліквідацією управлінь юстиції та розширенням його повноважень.

Директор центру Артем Россоха резюмував зустріч наступними словами: “Як визначено в дослідженні ПРООН, зважаючи на світовий досвід, індивідуальні пара-юристи як надавачі первинної правової допомоги мають ряд важливих переваг. По-перше, їхні послуги дешевші, ніж у багатьох інших надавачів, тому що їхні гонорари нижче, ніж у дипломованих юристів, і тому, що вартість їхньої діяльності для держави мінімальна. Особливо, якщо параюристи здатні забезпечувати оперативну підтримку з альтернативних джерел, наприклад, благодійних фондів або місцевої громади. По-друге, параюристи зазвичай добре інтегровані до місцевої громади й тому можуть надавати не індивідуально-орієнтовані, а колективно-орієнтовані послуги”.

За підсумками зустрічі визначено шляхи подальшої співпраці з питань надання безоплатної правової допомоги членам територіальної громади міста.