назад

В м. Шостка провели соціально-психологічний тренінг « Основні аспекти подолання психологічної травми в дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

ShM 171207 417 грудня на базі Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей за участі інтегратора Шосткинського місцевого центру Юлії Зацаринної  та психолога Ольги Гмирко відбувся тренінг   «Основні аспекти подолання психологічної травми в дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах»

Зі вступним словом виступила інтегратор центру Юлія Зацаринна. Вона висвітлила основні правові та соціальні аспекти такого негативного явища, як насильство та коротко проінформувала про  систему надання безоплатної правової допомоги, роботу центру і бюро правової допомоги, які допомагають у вирішенні питання насильства.

«Жертви насилля  мають  можливість звернутися за безоплатною правовою допомогою не лише в місцеві центри з надання БВПД чи бюро правової допомоги, але й до центрів медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім’ї, які забезпечують доступ до безоплатної правової допомоги, організовують надання юридичних консультацій потерпілим від насильства в сім’ї», – зазначила Юлія Зацаринна.

Психолог Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Ольга Гмирко розповіла дітям, як уникнути психологічної травми дитині, яка опинилася в складних життєвих обставинах. Це таки такі негативні факти як насильство в сім’ї, вчинення насильства серед  однолітків, збройні конфлікти тощо.

«Для дитини непросто зрозуміти, що сталося в родині, місті, країні, що часом призводить до переживання безпорадності, тривоги, навіть до виникнення стресових розладів. Зважаючи на те, що і надалі відбуваються бойові дії, не зменшується потік переселенців, дітям постійна потрібна психологічного допомога», – акцентувала увагу Ольга Гмирко.

В ході тренінгу діти виконували практичні вправи, висловлювали свої думки. Та для кращого освоєння нових знань, координації психологічної рівноваги  дітям було презентовано психологічний мультфільм.

ShM 171207 42

ShM 171207 43

 

Варто зазначити, щоШосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.