назад
03.02.17

В м. Шостка відбулося засідання у форматі «круглого столу» на тему « Розроблення карти з протидії торгівлі людьми в Сумській області»

ShM 2017 02 03 Krugli stil Torgivlja ludmi 2З метою відображення ситуації у сфері протидії  людьми , надання допомоги для ідентифікації потерпілих від торгівлі людьми 3 лютого на базі Шосткинської районної державної адміністрації відбулося засіданння «круглого столу»  на тему «Розроблення карти з протидії торгівлі людьми в Сумській області».

У засіданні «круглого столу» взяли участь представники громадської організації «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини», департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації, районного управління соціального захисту, місцевого відділу Національної поліції, заступника голови Шосткинської районної державної адміністрації Сергія ІЛЬЄНКО, керівника регіонального компоненту проекту « Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» Крістіни САХНО, інтеграторів Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Ольги ПРАВОСУД та Юлії ЗАЦАРИННОЇ.

ShM 2017 02 03 Krugli stil Torgivlja ludmi 3

В ході заходу представники громадської організації «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини надали статистичну інформацію щодо кількості громадян , які постраждали від торгівлі людьми, форми експлуатації, які застосувались до людей, найбільші країни транзиту  та призначення,   презентували слайди, що стосувалися міжнародного та національного законодавства в сфері протидії торгівлі людьми та роздали пам’ятки для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

«Особи, які стали жертвою торгівлі людьми  мають право на отримання грошової допомоги в розмірі трьох прожиткових мінімумів та право на соціальні послуги у разі зверненні до департаменту соціального  захисту населення. Міжнародна організація з міграції (МОМ) надає також  постраждалим громадянам матеріальну допомогу у вигляді закупівлі  та обладнання для відкриття власного бізнесу», – зазначила керівник регіонального проекту у сфері протидії торгівлі людьми в Україні Крістіна САХНО.

В ході заходу інтегратор Шосткинського місцевого центру Ольга ПРАВОСУД , доведела до відома присутніх, що у разі порушень прав людини, в тому числі, пов’язаних з обмеженням свободи за наявності відповідного права та потреби можна звернутися до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7 -28-05,   Електронна пошта центру:  shostka.sumy@legalaid.gov.ua.

ShM 2017 02 03 Krugli stil Torgivlja ludmi 1

Юрисдикція Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Шостка та Шосткинський район, м. Глухів  та Глухівський район,
м. Кролевець та Кролевецький, м. Середино-Буда та Середино-Будський район, смт. Ямпіль та Ямпільський район.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103