назад

В Маріуполі стартував міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

DSC 0662

 

В Маріуполі відбулось відкриття чотирнадцятого міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUА . Захід проходив в центральній бібліотеці імені Короленко

DocudaysUА – єдиний в Україні міжнароднимй фестиваль документального кіно о правах людини. Він проходить щорічно та традиційно представляє найкращі фільми в регіонах України за допомогою мандрівного фестивалю.

22 та 23 листопада для школярів та студентів міста Маріуполь  презентували  два документальних фільми «Щоденник» та « Домашні ігри», які розповідали про життя звичайних людей, чиї права були порушені та які мали складні життєві обставини, але не здавалися.

 Після перегляду кожен висловив свою думку, хтось був захоплений фільмом, а  деякі –  навіть схвильовані. Але байдужим не залишився ніхто!  Головними питаннями, які постали після перегляду – як подолати труднощі, які права має  людина та хто її захищає??

Відповіді на ці питання студенти та викладачі отримали від головного спеціаліста Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій області Дар’ї Шинкаренко, та представників Головного територіального управління юстиції у Донецькій області. Також усі присутні були проінформовані про загальнонаціональний правопросвітницький проект « Я МАЮ ПРАВО»  та отримали інформаційні буклети з контактною інформацією про роботу центрів.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695, (050) 951-28-81

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103