назад

В Миколаєві завершився перший Правничий хаб для параюристів

Правничий хаб для параюристів завершено. Підсумки проєкту підбили сьогодні в регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

Протягом пів року параюристи вивчали досвід фахових юристів, які ділилися практичними аспектами в різних галузях права. Серед тем – основи сімейного права України, запобігання та протидія домашньому насильству, юридичні аспекти житлових правовідносин тощо.

«Сьогодні вручили сертифікати про завершення курсу навчання, але як влучно сказала українська письменниця Ліна Костенко, кожен фініш – це по суті старт. Тож вже маємо декілька цікавих ідей для наших параюристів, зокрема щодо організації та проведення правопросвітницких заходів з учнівською та студентською молоддю», – зауважила директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша.

Нагадаємо, що параюрист – це людина, у якої немає юридичної освіти, проте вона має необхідні знання та навички, щоб якісно сприяти захисту прав громадян.

Якщо ви бажаєте долучитися до спільноти параюристів системи безоплатної правової допомоги Миколаївщини, звертайтеся до Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області, за адресою вул. 5 Слобідська, 125 або за тел. (0512) 55-00-66.