назад

В Нікополі обговорили участь та роль кожної організації в забезпеченні здійснення гуманітарної допомоги мешканцям міста та району

219 серпня 2016 року в м. Нікополь був проведений круглий стіл з нагоди «Дня всесвітньої гуманітарної допомоги», що був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН й відзначається щорічно 19 серпня. Мета зустрічі – привернення уваги громадськості до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, проблематики насильства та прямої допомоги громадський організацій на місцях.

Ініціаторами заходу виступили партнери Нікопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – громадська організація «Нікопольський центр духовної та соціально-психологічної реабілітації «Відкриті двері», мобільна бригада соціально-психологічної допомоги жертвам гендерно-обумовленого насилля м. Нікополь та Нікопольського району, управління з гуманітарних питань Нікопольської міської ради та НМЦСССДМ.

Присутні на зустрічі представники міської та районної влади, співробітники громадських організацій, журналісти м. Нікополь та Нікопольського району обговорили питання щодо основних принципів  гуманітарної діяльності, участі та ролі кожної організації в забезпеченні здійснення гуманітарної допомоги мешканцям міста та району.

Директор Нікопольського місцевого центру з надання БВПД Володимир Федоров окреслив учасникам круглого столу основні принципи функціонування системи безоплатної правової допомоги та право на її отримання.

Упродовж зустрічі командою Нікопольського місцевого центру було налагоджено співпрацю з такими громадськими об’єднаннями та благодійними фондами як: БФ «Нове життя»,  РЦ «Благодать», ГО «Жити по справжньому», товариство «Червоного Хреста» та ін.

Наприкінці заходу між Нікопольським місцевим центром та громадськими організаціями, які були присутні було досягнуто домовленості про направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до Нікопольського місцевого центру з метою надання кваліфікованої та якісної допомоги.

Нікопольський МЦ з надання БВПД знаходиться за адресою:

м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія — 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2016/08/23082016{/gallery}