назад
27.07.17

В.о. директора Координаційного центру ознайомився із станом надання безоплатної правової допомоги у Херсонській області

Сьогодні, 27 липня, відбувся одноденний візит на Херсонщину в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка та начальниці Управління забезпечення доступу до правової допомоги Олени Сінчук. Робочий візит розпочався з ознайомлення з роботою Голопристанського місцевого центру з надання БВПД та Олешківського бюро правової допомоги.

Під час зустрічі з колективом Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олексій Бонюк поцікавився роботою центру, ключовими правовими питаннями, які турбують мешканців, налагодженням взаємодії з місцевою владою та територіальною громадою.

GP 2

За інформацією місцевого центру, з понад 1200 клієнтів, які звернулися у Голопристанському регіоні за поточний рік, понад тисячу потребували та отримали роз’яснення і консультації з правових питань. Лише трохи більше сотні осіб подали письмове звернення щодо необхідності отримання вторинної правової допомоги, з яких 91 особі був призначений адвокат для здійснення представництва інтересів у судах та інтереси ще 15 осіб представляли працівники місцевого центру та бюро правової допомоги. Також працівники поінформували про гарну співпрацю з партнерськими організаціями, до яких направлено за правовою допомогою четверо клієнтів місцевого центру, про взаємодію з сільськими радами та укладені з ними меморандуми про співпрацю, а також поділилися успіхами в інформуванні мешканців регіону про можливості отримання безоплатної правової допомоги.

Учасники візиту поспілкувалися з відвідувачами центру, з’ясувавши задоволеність організацією прийому та наданою правовою допомогою. У зустрічах також взяла участь директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисєєва.

GP 3

Після вирішення робочих питань відбулася нарада з колективом, під час якої було оголошено про тимчасове покладання виконання обов’язків директора Голопристанського місцевого центру на начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ірину Кебу.

Наступним пунктом робочого візиту Олексія Бонюка, Олени Сінчук та Марини Єлисєєвої стало Олешківське бюро правової допомоги, під час якого жителі громади, які у цей час звернулися до бюро, отримали правові консультації та роз’яснення чинного законодавства для вирішення своїх проблем.

OB

Працівники бюро поінформували колег про проведені та заплановані правопросвітницькі заходи, організацію роботи мобільного консультативного пункту та виїзні прийоми громадян, успішні практики та проблеми у роботі. Було зазначено, що кількість звернень за отриманням правової допомоги до Олешківського бюро правової допомоги збільшується, що свідчить про результативність проведених заходів.

Своєю чергою, в.о. директора Координаційного центру розповів про плани розвитку системи безоплатної правової допомоги, надав методичну підтримку щодо удосконалення роботи.

GP 1


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook         YouTube YouTube         Google Google+    тTwitter