назад

В Одесі на тренінгу обговорили права виборців та правові наслідки їх порушення

vib pr od 104 березня 2019 року, у приміщенні правового клубу “Pravokator.Одеса”, представники Регіонального центру та ВГО «ОПОРА» провели навчальний тренінг для фахівців бюро правової допомоги та адвокатів, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги.

Метою заходу було отримання знань фахівцями центрів з надання БВПД, які приймають первинні звернення громадян, про механізми захисту порушених виборчих прав, а також формування орієнтирів для адвокатів в основних питаннях притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності під час захисту виборчих прав.

Спікерами на тренінгу виступили громадський омбудсмен із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» Максим Теплицький, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Мхітарян та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Третього одеського місцевого центру Валерія Цап.  

Учасниками навчального заходу стали фахівці відділів бюро правової допомоги Першого та Третього одеського місцевих центрів з надання БВПД та адвокати, які надають безоплатну правову допомогу.

Присутні ознайомилися з правами виборців та правовими наслідками, які настають у випадку їх порушення, а також з алгоритмом дій працівника місцевого центру при зверненні осіб (у т.ч. внутрішньо переміщених осіб) щодо порушення виборчого права.

Тренінг також охоплював теми адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Учасники заходу вирішували практичні вправи та вчилися правильно реагувати на можливі звернення громадян у центри щодо порушення їх виборчого права.

vib pr od 1

vib pr od 2

vib pr od 3

vib pr od 4

vib pr od 5

vib pr od 7

vib pr od 9

vib pr od 10

vib pr od 11

vib pr od 13

vib pr od 15

vib pr od 16

vib pr od 17

vib pr od 18

vib pr od 20

vib pr od 21

vib pr od 22

Нагадаємо: з огляду на необхідність забезпечення реалізації та захисту виборчих прав громадян України, 30 та 31 березня 2019 року робота центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги буде організована у черговому режимі – з 09:00 до 17:00.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області працює за адресою: м. Одеса, вул. Льва Толстого, 6. Телефон: (048) 726-22-23.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України).