назад

В Одесі працювали над стратегією розвитку безоплатної правової допомоги

Четверта стратегічна сесія керівного складу регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вінницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областей відбулась в Одесі, у Правовому клубі PRAVOKATOR.

Відкрив сесію Олексій Бонюк, директор Координаційного центру з надання правової допомоги.

Ціль нашої зустрічі – уточнення оперативних цілей та завдань на 2020 рік. Пріоритети розвитку системи залишаються незмінними – вдосконалення доступу, покращення якості надання правової допомоги, підвищення правової спроможності громад. Питома вага зазначеного пріоритету значно зростає. Треба додати значних зусиль для того, щоб комунікувати з громадами, доносити важливість такого сервісу, як безоплатна правова допомога, шукати правильні аргументи для мотивації керівництва громади для підтримки наших сервісів. Досягти цілей можна, тільки злагоджено працюючи», – сказав він.

Керівник системи БПД України презентував Стратегічний план розвитку системи. Він зазначив, що серед основних задач, що стоять перед системою безоплатної правової допомоги, є підвищення якості та ефективності надання правової допомоги та клієнторієнтованість системи БПД.

Директорка Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина презентувала SWOT-аналіз, досягнення у 2019 році регіону в питаннях доступності та якості надання БПД, правопросвітництва та комунікації, підвищення ефективності діяльності центрів.