назад

В Одесі відбувся тренінг з кримінально-процесуальних питань для надавачів безоплатної первинної правової допомоги

seminar advokati 2Сьогодні, 03 жовтня 2017 року, працівники бюро правової допомоги, а також місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які безпосередньо працюють із клієнтами, взяли участь в одноденному каскадному тренінгу для фахівців системи БПД Одещини з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань.

Захід був організований за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії. Партнерами в організації тренінгу виступили Управління «Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» Координаційного центру з надання правової допомоги, Регіональний центр з надання БВПД в Одеській області та ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

Тренерами виступили адвокати Ігор Свєтлічний та Наталія Марченко. З вітальним словом до учасників заходу звернулися начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Олександр Мхітарян та Ірина Бондаренко, начальник Управління «Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа».

Зважаючи на специфіку складу слухачів навчального заходу, основні напрямки роботи були присвячені розгляду теоретичних питань з представництва інтересів потерпілої особи та складення цивільного позову в кримінальному процесі. Значна увага була приділена й найбільш проблемним питанням з надання правової допомоги, які постають перед захисником у кримінальному провадженні, у т.ч. на стадії досудового розслідування. Також були запропоновані практичні завдання за темами тренінгу.

Подібний заклад серед даної цільової аудиторії на Одещині проводиться вперше, тому його цінність важко переоцінити. Досвідчені адвокати-тренери/модератори допомогли працівникам центрів систематизувати практику застосування положень кримінального процесуального закону, розібратися у колізійних питаннях, які виникають в процесі надання правової допомоги потерпілим у кримінальному процесі та поглянути на кримінальний процес очима захисника.

«Проведення подібних навчально-освітніх заходів у форматі теоретично-практичних тренінгів та семінарів, із запрошенням адвокатів-тренерів, є однією з пріоритетних напрямків діяльності Регіонального центру. Участь у таких заходах має на меті, перш за все, покращення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги через підвищення кваліфікаційного рівня його надавачів», – зазначив начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Олександр Мхітарян.

Довідково

Каскадні тренінги – навчальні заходи для надавачів безоплатної первинної і вторинної правової допомоги, що проводяться одночасно у всіх регіонах за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації фахівців, залучених до надання безоплатної правової допомоги.

Каскадні тренінги з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань відбуватимуться у відповідності до реалізації Робочого плану Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» на 2017 рік, який був схвалений на початку цього року.

seminar advokati 1

seminar advokati 3

seminar advokati 4

seminar advokati 5

seminar advokati 6

seminar advokati 7

seminar advokati 8

seminar advokati 9

seminar advokati 11

seminar advokati 12

seminar advokati 2