назад

В Одеському апеляційному господарському суді громадяни дізнались про розширення коло суб’єктів на безоплатну правову допомогу

sud 2 MC 116 березня 2018 року в приміщенні Одеського апеляційного господарського суду юристом Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Русланом Станіславівом спільно з представниками головного територіального управління юстиції в Одеській області проведено мобільне консультування громадян в рамках загальнодержавного просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

В В ході консультування громадяни мали можливість дізнатись про основні зміни, які були внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

Центри отримали нові повноваження щодо роботи із цією категорією, які полягають у:

  • Забезпеченні надання безоплатної правової допомоги постраждалим особам, у тому числі на базі загальних та спеціальних служб підтримки постраждалих осіб;
  • Взаємодії із іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству;
  • Звітування про результати здійснення повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

 «Не тільки дії, а також погроза вчинення дій є фактом насильства, тому не треба зволікати та першочергово звертатись за кваліфікованою правовою допомогою до центрів безоплатної правової допомоги», – наголосив Руслан Станіславів.

sud 2 MC 1

sud 2 MC 2

sud 2 MC 3

sud 2 MC 4

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатись до Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40. Тел: (048) 726-14-45, 726-14-44.