назад

В Одеському юридичному ліцеї відбувався імпровізований суд

impr sud 405 грудня 2018 в стінах Одеського юридичного ліцею фахівець Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Станіславів провів інтерактивну гру серед учнів ліцею на тему: «Імпровізований суд».

Спочатку усі учасники заходу були поділені на три групи: судді, прокурори та адвокати.

Відбір до кожної відбувався шляхом правової розминки, ті учні, які набрали найбільше балів могли самостійно обрати роль в «судовому процесі».

impr sud 2

impr sud 3

impr sud 5

Після цього усім присутнім було зачитано суть справи, яку вони повинні були розглянути та надано довідково-інформаційні матеріали щодо їх ролей.

Справа, яка розглядалась, стосувалась притягнення до відповідальності власника гіпермаркету за продаж тютюнових та алкогольних виробів неповнолітнім особам.

Кожна група мала своє відведене завдання, прокурори – підтримували державне обвинувачення, адвокати – захищали інтереси, а судді, на основі доводів кожної з сторін, – виносили рішення.

Спікери кожної з команд виступили з своїми доповідями та вели жваву дискусію з іншими сторонами процесу.

impr sud 4

Основним завданням прокурорів було притягнення до відповідальності власника супермаркету «Смаколики», продавець якого продав алкоголь та цигарки неповнолітнім особам.

У свою чергу адвокати захищали власника супермаркету і доводили, що власник магазину не винний в тому, що продавець продав цигарки неповнолітнім особам.

По завершенню заходу «судом» було винесено рішення та відновлено справедливість.

impr sud 1

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Другого одеського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40. Тел: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44.