назад
19.08.17

В Охтирці відбулося інформування для осіб, які отримують водійське посвідчення

OkM 2017 08 17 avtoschool  119 серпня представником Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Іваном Острихом було відвідано Охтирський навчально-спортивний центр ТСОУ з метою проведення інформування щодо адміністративної  відповідальності за вчинені правопорушення. Також після викладення матеріалу було надано особі консультацію з питань захисту прав при користуванні житловим приміщенням у багатоквартирних будинках.

Він розповів присутнім відповідно до чинного законодавства як діяти у межах закону коли сусіди порушують твоє право на тишу. Іван Острих виклав наступне: «У нічний час із двадцять другої до восьмої години забороняються гучний спів і викрики, та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів, проводити ремонтні роботи. Контроль за правилами додержання тиші здійснюють  органи виконавчої влади (ОВВ) та органи місцевого самоврядування (ОМС)». Згідно ст. 9 «Правила користування приміщеннями житлових будинків», у святкові та вихідні дні такі роботи проводити взагалі не можна. Але, якщо сусіди з прилеглих квартир дали свою згоду, то ремонтувати житло по вихідних та у свята можна. Однак при цьому необхідно буде дотримуватися так званиого «шумового режиму», оскільки він не повинен перевищувати 45 дБ – це передбачено ст. 24 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”.

OkM 2017 08 19 avtoschool  4

Іван Острих звернув увагу присутніх: «Громадяни мають право на безпечні для здоров’я та життя побут, відпочинок і навколишнє середовище. Відповідно до ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності – від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

OkM 2017 08 17 avtoschool  3

Якщо у вас виникли проблеми, що потребують поглиблених знань у правовому полі, звертайтеся до Охтирського МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.