назад
12.09.16

В Олександрії обговорили першочергові завдання новостворених бюро правової допомоги

asdasd23 вересня в приміщенні Олександрійського місцевого центру з надання БВПД відбулось навчання для фахівців Світловодського, Онуфріївського, Знам’янського, Олександрівського та Петрівського бюро правової допомоги.
У семінарі взяли участь фахівці новостворених бюро та співробітники Олександрійського місцевого центру з надання БВПД: Анатолій Руденко, директор установи, Володимир Безлюдько, заступник директора центру, Валерій Боровський, Володимир Світановський та Володимир Бесараб, начальники відділів.
Анатолій Руденко детально зупинився на завданнях бюро правової допомоги, які полягають у наданні первинної правової допомоги, забезпеченні клієнтам доступу до  безоплатної вторинної правової допомоги у разі такої потреби, правопросвітництві територіальних громад, забезпеченні доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.
«Від вашої відданості справі, ініціативи і професіоналізму буде залежати як робота кожного бюро, так і робота центру в цілому», – наголосив  фахівцям бюро правової допомоги керівник місцевого центру.
 
sdfsdf3
 
Під час заходу працівникам бюро правової допомоги роз’яснили практичні аспекти організації надання безоплатної правової допомоги, порядок розгляду звернень громадян, порядок перевірки належності осіб, що звертаються до бюро до категорій осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, у встановленому порядку, порядок прийняття рішень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги, видачі та скасування доручень.
Також, співробітники Олександрійського місцевого центру надали фахівцям бюро правової допомоги інформаційні матеріали та зразки документів.
Керівники бюро, в свою чергу, розповіли про перші дні роботи. Так, за перші декілька днів роботи було зареєстровано 28 клієнтів. Найбільше громадян цікавили питання розірвання договорів-оренди земельних ділянок, порядок прийняття та оформлення спадщини за заповітом на земельну ділянку та житловий будинок, порядок оформлення житлової субсидії, можливість перерахунку пенсії по втраті годувальника, порядок укладання договору оренди земельної ділянки (паю), порядок розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання дитини, поділ спільного майна подружжя.
Адреси бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
№ п/п Назва бюро Адреса Графік роботи
1. Знам’янське бюро правової допомоги м. Знам’янка, вул. Герої Крут, 9

щоденно

з 8.00-17.00

без перерви

п’ятниця з 8.00 до 16.00

2. Олександрівське бюро правової допомоги

смт Олександрівка,

вул. Незалежності України,

буд. 63

3.

Онуфріївське бюро

правової допомоги

смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, буд. 68
4.

Петрівське бюро

правової допомоги

смт Петрове, вул. Центральна, буд. 21
5.

Світловодське бюро

правової допомоги

м. Світловодськ,

вул. Павлівська, 13-А

Для цілодобового забезпечення доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний цілодобовий телефонний номер 0-800-213-103.