назад

В Овруцькому, Народицькому, Малинському та Черняхівському бюро правової допомоги громадян консультували директор Регіонального центру з надання БВПД та начальник ГТУЮ у Житомирській області

IMG 207824 травня в рамках початкової реалізації Всеукраїнського проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» та з метою вивчення правових потреб територіальних громад директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександром Грабаром консультували громадян у Овруцькому, Народицькому, Малинському та Черняхівському бюро правової допомоги.

Перед початком прийому в Овруцькому бюро правової допомоги провели прес-конференцію на тему: «Я маю право!».

У заході взяли участь керівники та представники органів місцевого самоврядування та державної влади – Овруцької районної державної адміністрації, Овруцької міської ради, Овруцького об’єднаного УПФУ, Овруцького районного центру зайнятості, відділу державної виконавчої служби, УПСЗН Овруцької РДА.

В ході заходу присутніх проінформували про необхідність дослідження питань які найбільш турбують українців щодо захисту прав у різних сферах життя для реалізації в майбутньому Всеукраїнського проекту «Я маю право» у Житомирській області, показники діяльності системи безоплатної правової допомоги в Житомирській області та безпосередньо Овруцького бюро правової допомоги. Олександр Гербеда та Олександр Грабар наголосили на необхідності тісної співпраці між підприємствами, організаціями та установами для надання своєчасної, повної та якісної правової допомоги мешканцям району.

Наприкінці зустрічі заступник директора-начальник відділу Овруцького районного центру зайнятості Наталія Гуменюк подякувала працівникам Овруцького бюро правової допомоги за спільну роботу, яка проводиться з безробітними та учнями Овруцького району.

Не оминули увагою й проблемні питання, які виникають у процесі роботи та питання налагодженості співпраці з Народицькою та Черняхівською територіальними громадами.

Під час візиту до міста Малин та Малинського бюро правової допомоги, директор Регіонального центру та начальник Головного територіального управління юстиції провели зустріч із міським головою Олексієм Шостаком. Під час зустрічі узгодили тези Меморандуму про спільну співпрацю, обговорили актуальні питання діяльності громади Малина в розрізі питань з надання безоплатної правової допомоги громадянам та діяльності органів юстиції.

Також під час перебування на Малинщині директор Регіонального центру та начальник Головного територіального управління юстиції надали інтерв’ю кореспонденту громадсько-політичної газети «Малинські новини», під час якого детально висвітлили напрямки діяльності та перспективи розвитку системи надання безоплатної правової допомоги, діяльності органів юстиції, зокрема започаткування інституту приватних державних виконавців.

Під час прийому в Овруцькому,Народицькому,Малинському та Черняхівському бюро правової допомоги громадяни отримали фахові консультації, які стосувалися здійснення нотаріальних дій, державної реєстрації актів цивільного стану, визнання учасника АТО безвісно відсутнім, державної виконавчої служби, державної реєстрації друкованих ЗМІ та громадських формувань, у тому числі легалізації об’єднань громадян, механізм поновлення пропущеного терміну вступу у спадщину, позбавлення батьківських прав громадянина Туреччини, визнання договору дарування житлового будинку недійсним, порядок спадкування за заповітом та інші земельні питання.

Особливу увагу під час консультування Олександр Гербеда та Олександр Грабар приділили алгоритму вирішення соціальних питань учасникам АТО.

Довідково:
Овруцьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Овруч, вул. Героїв Майдану 1/21, тел.: (04148) 4-51-55.
Народицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, тел.: (04140) 2-16-41.
Малинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Лисенка, 19, тел.: (04133) 9-74-20.
Черняхівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Черняхів, вул. Шевченка, 4, тел.: (04134) 4-82-38.

Фото з заходу див. тут