назад

В Подільському місцевому центрі з надання БВПД створено майданчик для практики студентів-правників

studenti 1Між Подільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та вищими учбовими закладами – Миколаївським міжрегіональним інститутом розвитку людини “Україна” та Міжнародним класичним університетом імені Пилипа Орлика – підписані Меморандуми про співпрацю.

Документами передбачено налагодження співпраці, спрямованої на залучення студентів-юристів до роботи в системі безоплатної правової допомоги на умовах probono, можливості проходження стажування у центрі/бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги, проведення спільних правопросвітницьких комунікаційних заходів.

Про співпрацю та план спільних дій йшлося 09 лютого 2018 року під час робочої зустрічі директора Подільського місцевого центру з надання БВПД Сергія Мерзлякова з Оленою Проценко, керівником Подільського рекламно-інформаційного пункту Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика.

studenti 2

На підставі укладених угод про проведення практики студентів, на базі Подільського місцевого центру з надання БВПД та Балтського бюро правової допомоги створено майданчик для практики студентів-правників.

Вони знайомляться з системою безоплатної правової допомоги в Україні, вивчають, хто має право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, моніторять стан забезпечення прав і свобод людини, а також можливі випадки порушень прав і свобод людини.

studenti 3

studenti 1

До того ж, студенти-практиканти беруть участь у проведенні правопросвітницьких заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіти населення.

Так, 5 лютого 2018 року головний спеціаліст Балтського бюро правової допомоги Руслан Москаленко разом зі студентками-юристками ІІ курсу Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини “Україна”, які проходять практику в бюро, провели вуличне інформування жителів м. Балти та району, розповідаючи їм про безоплатну правову допомогу, можливістю отримати її в Балтському бюро правової допомоги.

Балтян інформували про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Бажаючі отримали тематичні інформаційні буклети з правових питань та бюлетені “Юстиція відкрита для людей”.

studenti 7

studenti 6

studenti 5

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а.

Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.