назад

ya mayu prava podilsk 418 квітня 2018 року відбулась робоча зустріч начальника ГТУЮ в Одеській області Руслана Сауляка, начальника управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Одеській області Надії Швець та директора Подільського місцевого центру з надання БВПД Сергія Мерзлякова з представниками структурних підрозділів Подільської РДА, Куяльницької ОТГ та громадськістю.

Захід пройшов в актовій залі Подільської районної ради, під час якого був презентований правопросвітницький проект “Я МАЮ ПРАВО!.

Руслан Сауляк повідомив, що Міністерством юстиції України ініційовано правопросвітницький проект “Я маю право!”, мета якого підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

Надія Швець детально повідомила, що на першому етапі проекту “Я маю право!” проводилось роз’яснення щодо права у сфері правосуддя, захисту права власності і протистояння корупції у вищих навчальних закладах. Другий пакет законодавчих ініціатив спрямований на захист прав дітей та посилення відповідальності батьків, які ухиляються від сплати аліментів. Запропоновані новели є продовженням реалізації ініціативи Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуває.

ya mayu prava podilsk 2

Директор Подільського місцевого центру з надання БВПД Сергій Мерзляков звернув увагу присутніх, що реалізація загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» проводиться Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги.

Задля підвищення правової спроможності громад розширюються точки доступу до безоплатної правової допомоги шляхом створення та організації роботи дистанційних та мобільних пунктів консультування громадян.

Під час проведення таких виїзних прийомів, особливо у віддалених сільських населених пунктах, громадяни мають можливість отримати безоплатну правову допомогу за місцем проживання.

Проводиться широкомасштабна правопросвітницька кампанія, яка розпочинається від інформаційних заходів для дітей з дитячого садка, так і для різних категорій дорослого населення. Проводяться спільні семінари, тренінги за участі спеціалістів центру, адвокатів, які співпрацюють з системою БВПД для представників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.

Партнерам центру надається методична допомога (буклети, рекомендації) задля удосконалення надання ними безоплатної первинної правової допомоги.

ya mayu prava podilsk 4

ya mayu prava podilsk 1

ya mayu prava podilsk 3

На завершення зустрічі учасники заходу отримали друковані інформаційні матеріали — бюлетені “Юстиція відкрита для людей” та буклети “Я маю право!”, як правові орієнтири щодо захисту прав громадян.

Нагадуємо, що за правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а. Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.