назад
05.12.17

В Професійно-педагогічному коледжі Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра Довженка провели заходи в рамках Всеукраїнського тижня права

ShM 171205 21Щороку в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення.
У перший день Всеукраїнського тижня права, 4 грудня начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький спільно з головним спеціалістом відділу  з правової та внутрішньої політики Глухівської міської ради Юлією Писаренко на базі

  Професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра Довженка  провели  правопросвітницький захід  на тему: «Злочин і підліток» .На зустріч були запрошені студенти І-ІІ курсів.

 На початку заходу студенти познайомилися із діяльністю системи безоплатної правової допомоги в Україні та можливостями захисту порушених прав людини та громадянина через суд.

«В усі часи актуальною проблемою являється підліткова злочинність. Адже проблема підліткової злочинності стоїть не тільки перед працівниками поліції, а і перед всім суспільством в цілому, бо підлітки – це діти, а діти наше майбутнє. Кожна людина здатна зробити свій вибір в житті: йти чесним шляхом, заробляючи необхідні гроші, відмовляючи собі в багатьох задоволеннях і бажаннях, або вступити на шлях злочину у пошуках легкої наживи. Всім відомо, що красти, грабувати, ображати, битися – погано. І тим на менш кількість підліткових злочинців зростає. На жаль, не кожен підліток, усвідомлює про скоєних ним протиправних діяннях, які ведуть до тяжких наслідків, які важко виправити. Тому, кожний свій вибір в  житті робить сам, але перш ніж вчинити щось, потрібно задуматися, а  які наслідки будуть від вашого вчинку»,-  зазначив фахівець  бюро правової допомоги Богдан Балицький.

Під час заходу студентів було  проінформовано про загальнонаціональний право просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги.

ShM 171205 22

По завершенні заходу студенти мали змогу поставити питання фахівцю та отримати на них кваліфіковану відповідь.

ShM 171205 23

 

 Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звертатися до Глухівського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Глухів, вул. Шевченка,4 , телефон Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:
0-800-213-103,7-07-20.