назад

В рамках Всеукраїнського тижня права…

biblioteka8 грудня 2015 року працівники Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги відвідали Ужгородську центральну районну бібліотеку в с. Тийглаш, де провели зустріч з колективом бібліотеки, депутатами місцевої ради та мешканцями громади.

Директор центру Михайло Давиденко виступив з інформацією про систему безоплатної правової допомоги в Україні та діяльність Ужгородського місцевого центру, обговорено ряд питань, у тому числі про види правових послуг, які громадяни можуть отримати звернувшись до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок її надання в цивільних, адміністративних та кримінальних справах. Окремо зосереджено увагу на інформації про категорії осіб, яким надається зазначена допомога, а також про порядок звернення громадян до місцевого центру.

По закінчені зустрічі директор центру відповів на численні запитання присутніх, були роздані інформаційні буклети, які роз’яснюють, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу. Цей захід було проведено у рамках “Всеукраїнського тижня права”.

Також у приміщенні бібліотеки головним спеціалістом відділу прийому громадян Ужгородського місцевого центру Лілією Новак, проведено консультування та прийом документів мешканців с.Тийглаш. Під час прийому надано правові роз’яснення та консультації 3 відвідувачам та прийнято одне звернення до центру.

Цього ж дня в м.Ужгороді було підписано Меморандум про співпрацю між Ужгородськими місцевим центром з надання безоплатної правової допомоги та Офісом реформ у Закарпатській області.

Офіси реформ створені і діють на виконання Меморандумів між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України:

– в рамках Проекту USAID ДІАЛОГ про узгодження мети діяльності щодо підтримки процесу об’єднання територіальних громад

– Радою Європи в рамках Програми РЄ “Децентралізація і територіальна консолідація в Україні” про об’єднання зусиль для реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, формування спроможних громад.


Для звбілшення зображення натисніть нв нього

{module Тиждень права Ужгород центр}