назад
01.06.17

В рамках заходів присвячених Міжнародному дню захисту дітей відбулася панельна дискусія не тему: «Дитяча злочинність: виклики XXI століття»

DSC 032431 травня 2017 року в приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва, в рамках заходів присвячених Міжнародному дню захисту дітей відбулася панельна дискусія не тему: «Дитяча злочинність: виклики XXI століття».
Захід організовано громадською організацією «Союз «Золотий Вік України» спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у м. Києві та Київським палацом дітей та юнацтва.

Панельній дискусії передувало відкриття виставки художніх робіт підлітків, які перебувають у дитячих колоніях, яка організована ГО «Союз «Золотий вік»  за підтримки Міністерства юстиції України.  Відкриття виставки відвідав міністр юстиції Павло Петренко, який виголосив вітальну промову та акцентував увагу на відповідальності суспільства за виховання підростаючого покоління і важливості теми попередження злочинності серед неповнолітніх.

У заході прийняли участь представники органів державної влади, начальники дитячих виправних закладів різних областей України, директори професійно-технічних училищ, юристи, психологи, студенти вищих навчальних закладів, представники  громадськості та засобів масової інформації.

Також, під час заходу працював мобільний пункт консультування громадян, до якого завітав міністр юстиції Павло Петренко разом зі своїм заступником Денисом Чернишовим. У мобільному пункті надавали юридичні консультації відвідувачам заходу та  розповсюджувалась інформація щодо діяльності Центрів з надання безоплатної правової допомоги.

DSC 0274

У дискусії прийняли участь директорка Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леся Бурчак та директор Другого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Кушнір, які розповіли присутнім про діяльність місцевих центрів в напрямку захисту прав неповнолітніх та попередження дитячої злочинності. Також поінформували учасників заходу щодо правопросвітницьких заходів, які систематично проводяться місцевими центрами спільно з громадськими організаціями в школах, вищих навчальних закладах, а також центрах соціалізації та реабілітації підлітків. В свою чергу, Богдан Кушнір виступив експертом у панельних дискусіях з питань пробації та ювенальної превенції.

DSC 0343DSC 0353

30 квітня 2017 року фахівці Четвертого київського місцевого центру взяли участь в акції: «Велопатруль невідкладної безоплатної правової допомоги» в Національному комплексі “Експоцентр України” – ВДНГ, з метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення.