назад

В Шостці надавали правові консультації під час прямої «гарячої лінії» при міськвиконкомі

ShM 2016 11 16 linia 116 листопада директор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Микола ГУДІМА  взяв участь в роботі «гарячої  телефонії лінії» при Шосткинському міському виконавчому комітеті.

В ході роботи, на пряму телефонну лінію звернулося три жителі міста, яких турбували питання оскарження заповіту, права учасника Великої Вітчизняної Війни на пільги при оплаті комунальних послуг, порядок заміни лічильника теплової енергії.

За консультацією до фахівця місцевого центру звернулася літня жінка, яка зараз користується житловою субсидією, але також має право на знижку на оплату комунальних послуг, як учасник Великої Вітчизняної   Війни.

«Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасники війни мають  50% знижку оплати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання» – зазначив Микола ГУДІМА, директор Шосткинського МЦ з надання БВПД.

Нагадуємо, прямий телефонний зв’язок жителів міста із директором Шосткинського місцевого центру з надання БВПД  заздалегідь був анонсований на офіційному веб-сайті Шосткинської міської ради, місцевому радіо ТРК «Акцент».

Консультування та роз’яснення з правових питань в ході прямої телефонної лінії є важливим заходом доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які не мають можливості прийти до центру через літній вік, хвороби або інші фізичні вади. Тому й надалі фахівці місцевого центру будуть приймати участь в роботі «гарячої  телефонії лінії» при Шосткинському міському виконавчому комітеті.