назад
15.08.17

В Шишацькому районі – нова програма правової освіти

Shyshaky raion

 Посилення правової спроможності територіальних громад потребує об’єднання зусиль всіх представників органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості задля того, щоб кожен житель громади не лише знав зміст своїх прав, а й вмів реалізувати та захистити їх на практиці. Важливим інструментом для підвищення рівня правової свідомості та культури громадян є Програми правової освіти населення, тому діяльність фахівців системи БВПД спрямовується на прийняття відповідних Програм.

11 серпня 2017 року відбулася вісімнадцята сесія сьомого скликання Федунської сільської ради Шишацького району Полтавської області. Одним з ключових питань, яке розглядалося на сесії, було питання про затвердження Програми правової освіти Федунської сільської ради на 2017 – 2020 роки.

Начальник відділу Шишацького бюро правової допомоги Вікторія Легейда доповіла про доцільність дії такої Програми. Фахівець бюро особливу увагу присутніх акцентувала на  необхідності прийняття Програми правової освіти в сільській місцевості, що дасть можливість громадянам безперешкодно та безкоштовно отримувати кваліфіковані юридичні послуги на селі. Основними заходами щодо реалізації Програми є організація та проведення правоосвітницьких заходів серед населення та учнівської молоді, підвищення правової культури територіальної громади, методичне забезпечення органу місцевого самоврядування тощо.

Депутати одноголосно прийняли рішення – затвердити Програму правової освіти Федунської сільської ради на 2017 – 2020 роки, на реалізацію якої передбачено 12 тис. грн.

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Шишацького бюро правової допомоги, яке працює за адресою: с-ще. Шишаки, вул. Партизанська,2, тел. (05352) 9-24-13.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.