назад
29.11.17

В смт. Ямпіль відбувся семінар : «Бюро правової допомоги: ваш правовий провідник»

ShM 171129 01В рамках співпраці та  з метою поширення серед громадян інформації про види безоплатної правової допомоги, 29 листопада  начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський на базі Ямпільського районного

центра зайнятості спільно з начальником відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Наталією Поставською, директором Шосткинського місцевого центру Миколою Гудімою, інтегратором центру Юлією Зацаринною провів інформаційно-тематичний семінар для безробітних на тему:  «Бюро правової допомоги: ваш правовий провідник»

 «Безоплатна первинна правова допомога полягає у наданні правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань, складення документів правового характеру, яка надається всім особам котрі звертаються до Ямпільського бюро правової допомоги. Натомість, безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України» ,- зазначив фахівець бюро Володимир Лящевський.

Фото 2

Крім того, в ході семінару начальник Ямпільського бюро правової допомоги довів до відома  присутніх, що всю роботу  адвокатів по справам  оплачує держава. Це означає, що для особи така правова допомога є безкоштовною. Ані адвокат, ані службові особи Ямпільського бюро правової допомоги не мають права вимагати у людини жодної додаткової матеріальної винагороди за виконану роботу. Однак, усі інші платежі, пов’язані із судовим розглядом справи, людині, яка отримує безоплатну правову допомогу, необхідно сплачувати самостійно (крім випадків, коли вона користується пільгами, передбаченими відповідними законами):судовий збір;експертиза (якщо вона потрібна); публікація у пресі оголошення про виклик відповідача тощо.

«Практика свідчить, що громадяни потребують правових знань, хочуть бути більш поінформованими щодо можливостей і перспектив тієї чи іншої проблемної ситуації. Така співпраця центру зайнятості та бюро правової допомоги допомагає багатьом мешканцям району  вирішити свої нагальні проблеми», – зазначила Наталія Поставська.

Нагадуємо, що для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги: смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1, тел. (05456) 2-20-50.