назад
28.11.16

В Сосниці представникам громадських формувань роз’яснювали зміни в законодавстві

0 02 05 c2c468b821d6b00b827585de8c01867591a2e868fc473b6d6da20ee0d9c79aa0 fullЯк відомо, 1 січня 2017 року спливає термін для неприбуткових організацій з перереєстрації статутів згідно нових вимог українського податкового законодавства. Цей процес і процедура не для всіх є зрозумілими, зокрема, щодо того, які суттєві моменти необхідно врахувати громадським організаціям, щоб залишитися в реєстрі неприбуткових організацій після 1 січня. Тому 23 листопада 2016 року головний спеціаліст відділу «Сосницьке бюро правової допомоги» Леся Савченко спільно з начальником відділу з питань державної реєстрації Оксаною Шевченко на базі центру надання адміністративних послуг Сосницької районної державної адміністрації провела зустріч з представниками громадських формувань.

В ході виступу Леся Савченко розповіла всім присутнім, які документи необхідні при державній реєстрації змін до відомостей громадського об’єднання (громадська організація та громадська спілка), що містяться в Єдиному державному реєстрі. Також вона зазначила, що розгляд документів поданих для державної реєстрації змін до відомостей про громадське об’єднання із статусом юридичної особи складає 3 робочих дні з дати подання документів для державної реєстрації. Всім присутнім фахівець бюро роз’яснила новації ведення Реєстру неприбуткових організацій відповідно до Постанови КМУ №440 від 13.07.2016.PB220765
В свою чергу, Оксана Шевченко наголосила, що до 1 січня 2017 року всі неприбуткові організації, мають право перечитати свої статути, і внести зміни на відповідність того, які завдання або напрями діяльності організація передбачає для своєї діяльності відповідно до Закону України “Про громадські об’єднання”. Зміст статуту громадської організації повинен відповідати вимогам відповідно до ст.11 Закону України “Про громадські об’єднання”. Також організація повинна бути утворена, зареєстрована в порядку, визначеним чинним законодавством, тобто відповідно до Закону України “Про громадські об’єднання” або до Закону України “Про благодійні організації. Оксана Шевченко також підкреслила, що на даний час процедура внесення змін до установчих документів громадського формування для приведення у відповідність чинному законодавству для отримання статусу «неприбуткової організації»- є безкоштовною.
В ході бесіди учасники заходу мали змогу задавати актуальні питання, які найбільш є незрозумілими для них та отримати вичерпну відповідь.
Подібні зустрічі проходять по всіх бюро правової допомоги Менського МЦ з надання БВПД. 23 листопада про зміни в законодавстві розповідали в місцевому центрі, а 24 листопада цього року директор Менського МЦ виступив з даним питанням на засіданні громадської ради в м. Мена.
Нагадуємо, що фахова правова допомога надається Менськитм місцевим центром з надання БВПД з 9-00 до 18-00 за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01 Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103