назад
08.11.18

В столичному вищому навчальному закладі відбувся семінар на тему: «Запобігання домашньому насиллю, захист прав потерпілих»

IMG a336d3ad2be94f4bb3e1f49970d3ff06 VУ Національному університеті біоресурсів та природокористування відбувся семінар для студентів юридичного факультету, організований Першим київським місцевим центром з надання БВПД на тему «Запобігання домашньому насиллю, захист прав потерпілих».

Директор Першого київського місцевого центру Леся Бурчак розповіла студентам про проект «Я МАЮ ПРАВО!» – масштабну реформу правової свідомості, яка вплине на розвиток України як сучасної демократичної держави, оскільки ключовим елементом проекту є надання громадянам безоплатної правової допомоги, що дає можливість знати та захищати свої права кожному. Учасників заходу проінформували про зміни у національному законодавстві щодо запобігання та протидії домашньому насильству, про заходи (загальні та спеціальні) впливу на кривдника, про можливий алгоритм дії особи, яка зазнала домашнього насильства, а також про діяльність місцевих центрів, порядок надання первинної та вторинної правової допомоги.

IMG fb9dd5432d638a68a765533eaf892d63 V

Після семінару студенти мали можливість поспілкуватись з лектором та отримати відповіді на питання, які їх хвилюють. В жвавій бесіді було обговорено практичні аспекти правової допомоги жертвам насилля в сім’ї та досвід Першого київського місцевого центру у допомозі жертвам насилля.