назад
24.02.16

В Сумах відкрито безкоштовну юридичну приймальню для бійців АТО

160224 01Відтепер в Інформаційному центрі бійців АТО працює виїзна юридична приймальня Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відкриття приймальні відбулося 23 лютого під час зустрічі бійців. 

На зустріч були запрошені заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Ірина Купрейчик, директор департаменту соціального захисту населення Сумської обласної ОДА Михайло Дубровський, директор Сумського місцевого центру з надання БВПД Валентина Трошечко, начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області Микола Лушпієнко, депутат Сумської міської ради Дмитро Хандурін.

 У бійців було дуже багато питань до гостей. В основному вони стосувалися соціального захисту та програми соціальної реабілітації бійців АТО, забезпечення житлом, виплати одноразової грошової допомоги, виділення земельних ділянок в Сумах та Сумському районі, безкоштовний проїзд в міському та міжміському громадському транспорті тощо.

160224 02

 В ході обговорення слово дали директору місцевого центру Валентині Трошечко, яка закликала бійців звертатися за юридичною допомогою до Сумського місцевого центру, особливо із соціальних питань. «Приходьте до нас, у нас працюють професійні юристи, адвокати і саме в місцевому центрі ви безкоштовно отримаєте якісну первинну і вторинну правову допомогу, – наголосила директор центру і додала: – Також сьогодні ми відкриваємо тут, у приміщенні вашого центру, виїзну юридичну приймальню. Щотижня до вас сюди буде приходити професійний юрист, який проводитиме просвітницькі правові заняття, особисто консультуватиме бійців з усіх питань».

Олександр Пономаренко в свою чергу розповів які документи необхідно мати, щоб отримати адвоката, послуги якого оплатить держава. Також він зупинився на успішних справах представлення інтересів бійців АТО адвокатами системи безоплатної правової допомоги. Після завершення зустрічі Валентина Трошечко та Олександр Пономаренко провели особисте консультування бійців. 

160224 03

 До кінця тижня буде затверджено графік роботи виїзної юридичної приймальні Сумського місцевого центру. Прийом проводитиметься у приміщенні Інформаційного центру бійців АТО за адресою: місто Суми, площа Незалежності, 3, кімната 243 (2-й поверх).

 Нагадаємо, відкриття приймальні стало одним із результатів робочої наради, яка була проведена у січні в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області з громадськими організаціями, які об’єднують учасників антитерористичної операції.