назад
16.10.18

В Україні стартувала ініціатива «Сімейні радники»

16.10.2018   radniki (1)16 жовтня 2018 року відбулася презентація ініціативи «Сімейні радники». Це спільна ініціатива Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості.

«Ми шукаємо небайдужих! Відомих і громадсько активних українців, яким небайдужа критична ситуація з домашнім насильством у нашій країні. Ми чітко знаємо – ефективну боротьбу з цими негативними явищами можна вести тільки у серйозній співпраці з громадськістю. «Сімейні радники» долучатимуться до роботи на громадських засадах і підсилюватимуть роботу юристів та адвокатів. Вони виступатимуть послами доброї воли у царині протидії домашньому насильству. Їм довіряють люди. Дуже часто люди бояться звертатися одразу до чиновників і проблема замовчується. Ця ситуація не є секретом ні для кого, але вирішити її можна тільки спільними зусиллями» наголосила заступник Міністра юстиції Іванна Смачило.

«Сімейні радники – це місток між тими людьми, хто потребує правової допомоги, та власне тими інституціями, що цю допомогу надають. Головна роль сімейних радників – формування довіри, щоб проблеми сімейного насильства чи інші родинні негаразди не замовчувалися», – переконаний директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

16.10.2018   radniki (5)

Сімейні радники – це активні громадяни, лідери суспільної думки у своїй громаді, яким довіряють, до яких прислуховуються. Оскільки Сімейні радники працюватимуть з вразливими категоріями громадян, вони проходитимуть комплексне навчання, що враховує специфіку їхньої діяльності. Вони надаватимуть інформацію щодо прав громадян, порушення таких прав, зокрема, у сфері захисту сімей, прав дітей та осіб, які постраждали від домашнього насильства, у тому числі, через систему безоплатної правової допомоги.

Першими сімейними радниками, які пройшли спеціальне навчання комунікаційним навичкам, стали відомі активістки Віта Чигрина та Наталія Боженко.

16.10.2018   radniki (10)

«Сьогодні за спиною жінок та дітей, які страждають від домашнього насильства, стоять професіонали, які нас захищатимуть, надаватимуть допомогу. Хочу сказати всім українцям, які страждають від домашнього насильства – ви зараз не одні. Пишіть, дзвоніть, звертайтеся до нас. Маю дуже великі надії на цю ініціативу», – зазначила Віта Чигрина.

16.10.2018   radniki (13)

«Тривалий час ми боялися говорити про насильство над дітьми. Мовляв, це сімейна проблема, її не можна виносити на широкий загал. Переконана, ми повинні об’єднуватися і боротися разом проти таких явищ, як домашнє насильство та інші», – розповіла Наталя Боженко. 

Сімейні радники співпрацюватимуть з профільними співробітниками Мін’юсту та державної виконавчої служби, а також з фаховими юристами системи безоплатної правової допомоги, із залученням психологів, представників інших органів влади за потребою.

 16.10.2018   radniki (6)

Перші сімейні радники вже провели прийом громадян на базі Третього київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube