назад
04.12.17

В Ямполі відбувся правопросвітницький форум для органів місцевого самоврядування

ShM 171204 314 грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня права начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський, організував та провів в Ямпільській селищній раді правопросвітницький форум для органів місцевого самоврядування на тему: «Сучасні реформи України. Все про пенсії».

У зв’язку з реформуванням пенсійної системи, виникла гостра необхідність обговорення ключових питань у цій сфері. «У Міністерстві соціальної політики України зазначають, що основні засади оновленої пенсійної реформи це: реформування системи оплати праці та соціально-трудових відносин; виведення з «тіні» заробітних плат та робочих місць, у тому числі через посилення мотивації сплачувати внески до пенсійного страхування; запровадження принципів соціальної справедливості у нарахуванні пенсійних виплат – у залежності від тривалості трудового стажу та заробітку; розширення охоплення пенсійним страхуванням зайнятого населення», – повідомив Володимир Лящевський.

«Сьогодні право на пенсію за віком мають чоловіки, яким виповнилося 60 років, і жінки, яким виповнилося 58 років . Обидві категорії повинні мати страховий стаж не менше 15 років.Починаючи з 1 січня 2018 року, право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років матимуть тільки ті особи, у яких страховий стаж становитиме 25 років і більше. При цьому, вимоги до мінімального стажу будуть збільшуватися щороку на один рік страхового стажу», – зазначив начальник Ямпільського бюро. 

У ході заходу учасники задавали питання, висловлювали свої думки.

Також під час спілкування було розповсюджено інформаційні матеріали, що стосуються порядку надання безоплатної правової допомоги та реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

 

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до «Ямпільського бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,1, тел.: 05456-2-20-50.