назад

В Южненському бюро правової допомоги відбулася робоча зустріч з представниками органів юстиції та фахівцями з соціальної роботи

yuzhne memorandum 115 лютого 2018 року в Южненському бюро правової допомоги відбулася робоча зустріч в.о. начальника Южненського бюро правової допомоги Ганни Яківчук, начальника Южненського міського відділу ДРАЦС Олени Жураковської, головного спеціаліста Южненського міського відділу ДРАЦС Ольги Мартинюк та фахівців з соціальної роботи Світлани Такач та Євгенії Протас з метою налагодження партнерських стосунків.  

Під час зустрічі Ганна Яківчук зазначила, що на базі Южненського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Южненського міського відділу ДРАЦС періодично проводяться інформаційно – роз’яснювальні заходи для громадян на актуальні соціально-правові питання.

Фахівець з соціальної роботи Світлана Ткач запропонувала низку соціально-важливих тем для проведення таких заходів. Так, серед учнів та вчителів міста Южного планується проведення серії лекцій «Патронат над дітьми. Правова основа».

yuzhne memorandum 1

Також, учасники круглого столу обговорили напрямки співпраці у рамках Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».   

З інформаційних стендів Южненського бюро правової допомоги, які розміщені у приміщеннях партнерів, відвідувачі мають змогу дізнатися, як і кому можна звернутися до бюро правової допомоги. У випадку потреби громадян звернутися до суду для захисту своїх прав, працівники органів юстиції спрямовують їх до бюро для вирішення питання.

За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про підписання меморандуму між бюро правової допомоги у м.Южне та Южненським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також меморандуму з Южненським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ в Одеській області.

У продовження співпраці заплановано проведення спільних заходів та збільшення кількості виїздів мобільних пунктів з надання безоплатної правової допомоги до даних установ.    

За детальними консультаціями та роз’ясненнями громадяни можуть звернутися до Южненського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Южне, вул. Т. Шевченка, 7, тел. (04842) 24-020; 22-576.