назад

Вам відмовили у видачі свідоцтва про право власності на спадщину? Це не привід хвилюватися.

204-1Про порядок оформлення спадщини у випадку відсутності правовстановлюючих документів на спадкове майно розповідала під час виїзного прийому громадян у місті Вашківці фахівець Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час роботи мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги на базі Вашківецької міської ради до фахівця системи безоплатної правової допомоги Тетяни Федоращак звернулася місцева жителька. Жінка розповіла, що їй відмовили видати свідоцтво про право на спадщину через відсутність необхідних документів (тобто нотаріус видав постанову про відмову у здійсненні нотаріальних дій). Спеціаліст пояснила, що ця постанова і є підставою для звернення до суду. «Для того, щоб оформити спадщину в судовому порядку, потрібно з письмовою заявою звернутися до суду за місцем знаходження майна. При подачі позову про визнання права власності на майно, у зв’язку з відсутністю на нього документів, судовий збір сплачується у розмірі 1% від вартості майна. Після отримання рішення суду, своє право власності потрібно зареєструвати», – зазначила вона.

Насамкінець буковинка дізналась, що соціально вразливі категорії осіб мають змогу скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава. Їй роз’яснили порядок отримання такої правової допомоги згідно із Законом «Про безоплатну правову допомогу».

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел.: (0 3730) 2-31-58, мобільний телефон: 0687422456.
Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).