назад

Варто знати: правопросвітницькі лекції для школярів

P4Правопросвітництвом молоді потрібно займатися. Завдяки таким лекціям та урокам формуються базові правові знання, підвищується рівень правової культури та правосвідомості школярів. Саме тому фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги регулярно проводять заняття для учнів шкіл.

21 листопада заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська завітала до Житомирської загальноосвітньої школи №3, де прочитала лекцію для учнів старших класів. Вона дала вичерпні відповіді на такі запитання: з якого віку наступає адміністративна та кримінальна відповідальність? Які права та обов’язки мають підлітки? Чи несуть батьки відповідальність, та в якій мірі, за шкоду, завдану малолітніми, неповнолітніми дітьми?
Наприкінці лекції Наталія Радушинська розповіла про доступ до безоплатної правової допомоги та про можливість отримати консультацію з будь-яких питань через місцеві центри та бюро правової допомоги.

P6
27 листопада та 4 грудня у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги пройшли «Дні відкритих дверей». 27 листопада до центру завітали учні Житомирської загальноосвітньої школи № 8, а 4-го грудня – учні Житомирського міського колегіуму. Головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Ярошенко розповіла школярам історію становлення системи безоплатної правової допомоги в Україні, а також проінформувала про основні напрямки діяльності центрів з надання БВПД. Вона акцентувала увагу на порядку отримання послуг адвоката за рахунок держави, а також говорила про суб’єкти, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

P2 P3

28 листопада та 29 листопада начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк та головний спеціаліст Наталія Ярошенко провели правопросвітницькі урок для житомирських загальноосвітніх шкіл №№23, 24. Школярі дізнались про адміністративну відповідальність неповнолітніх. Також їм розповіли основні положення Кримінального Кодексу України щодо особливостей кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх.

P5
1 грудня в.о. директора Бердичівського місцевого центру з надання БВПД Андрій Архіпов провів правоосвітню лекцію для учнів та батьків Красівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Андрій Архіпов розказав про види кримінальної відповідальності та з якого віку неповнолітні можуть притягатися до кримінальної відповідальності. Крім цього він говорив про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!», який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Проект покликаний підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

P1P7 1 грудня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олександр Невдовиченко та головний спеціалістом відділу представництва Тетяна Геращенко провели лекції для вихованців Гришківецької спеціалізованої школи інтернат на теми: «Твої права- твій захист» та «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».
Під час лекції школярі отримали інформаційні матеріали щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги. Учні дізнались про право кожної особи на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації.

{module РЦ}

{module Бердичівський МЦ}