назад

Варто знати свої права: фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області проводять флешмоби та лекції

FL6Знання законів дає можливість кожному з нас відстоювати свої права. Саме тому фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області регулярно проводять лекції для школярів та студентів, організовують флешмоби, адже розуміють важливість правопросвітницької роботи.

11 грудня в. о. директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Олександр Коваль та головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Ярошенко провели правопросвітницьку лекцію для учнів «Житомирського вищого професійного училища-інтернату». Олександр Коваль розповів про кримінальну відповідальність неповнолітніх за вчинені правопорушення.
Наталя Ярошенко детально зупинилась на темі право українців на безоплатну правову допомогу та пояснила, як працює система безоплатної правової допомоги, завдяки якій таке право можна реалізувати.
Загальнонаціональний проект «Я маю право» і його значення – про це йшла мова далі. Учням розповіли, що головна мета проекту – підвищити рівень правових знань українців та навчити їх захищати і відстоювати їх, опираючись на закон.

FL7 FL8

12 грудня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська, начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк та головний спеціаліст Наталія Ярошенко провели інформаційний флешмоб, під час якого розповідали житомирянам про розширення доступу до БВПД та забезпечення реалізації громадянами свого конституційного права на правову допомогу. Крім того фахівці регіонального центру наголосили на тому, що у місцевих центрах та бюро правової допомоги кожен може отримати доступ до електронних сервісів Мінюсту.

FL4FL5
13 та 14 грудня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська та головний спеціаліст відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу Наталія Ярошенко провели правопросвітницькі лекції для студентів Житомирського агротехнічного коледжу. Наталія Радушинська пояснила присутнім поняття адміністративної, кримінальної та цивільно-правової відповідальності. Про систему безоплатної вторинної правової допомоги розповіла Наталія Ярошенко. Далі вона зупинилась на реалізації загальнонаціонального правопросвітницький проект «Я маю право!», який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги.
По завершенню заходу учасники мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані та ґрунтовні відповіді на них.

FL1 FL2
FL10 FL3

13 грудня начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Тимур Кашапов та в. о. директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Олександр Коваль взяли участь у роботі мобільного консультаційного пункт безоплатної правової допомоги для учасників АТО та членів їх сімей у Житомирському військовому шпиталі. Під час консультування до фахівців зверталися з питань спадкування, отримання земельної ділянки, отримання довідки ВПО та ін.

FL11
18 грудня начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Дар’я Гончарова взяла участь у публічній дискусії на тему: «Безпечна реінтеграція Донбасу: людський вимір». Головні теми, які піднімалися під час публічно обговорення, стосувались адаптації учасників АТО до мирного життя, права вимушених переселенців, принципи, за якими має відбуватися повернення окупованих територій та роль інформаційної політики у цьому процесі.

FL9

{module РЦ}