назад

Вас не хочуть працевлаштувати через поважний вік? За це передбачена відповідальність

199-1Яка відповідальність очікує на роботодавців, які не хочуть Вас працевлаштувати? Які Ви маєте права як працівник? Як впевненіше почувати себе на ринку праці? Про це і не лише буковинці мали змогу дізнатись 6 вересня 2018 року в День відкритих дверей для соціально вразливих верств населення. Захід відбувся на базі Чернівецької міської філії обласного центру зайнятості.

«Нерідко громадяни, зокрема ті, кому понад 45 років, стикаються з проблемами пошуку роботи. Одна з причин відмови роботодавців – віковий фактор. Проте у статті 24 Конституції України зазначено, що всі громадяни рівні перед законом. Відповідно не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. Це стосується будь-якої сфери життєдіяльності людини», – наголосив директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко.

199-2

Відповідальність за порушення законодавства про зайнятість населення визначена статтею 53 Закону “Про зайнятість населення”. Відповідно до якої посадові особи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також фізичні особи – підприємці, винні у порушенні законодавства про зайнятість населення, несуть відповідальність згідно із законодавством. Штраф очікуватиме на роботодавця, який протягом року не виконає квоти щодо працевлаштування громадян, яким до настання права на пенсію за віком залишилось 10 і менше років. З нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти (у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення).

199-3

У День відкритих дверей фахівці служби зайнятості також організували виступи роботодавців, оголосили актуальні вакансії. Окрім того, присутні мали змогу взяти участь у семінарі «Як впевненіше почувати себе на ринку праці».

Контактна інформація! Звернутися до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).