назад

Важлива робота на місцях: семінари, правопросвітницькі лекції, робочі зустрічі

VR4У сучасних умовах інформаційно-правові послуги користуються усе більшим попитом, тому важливо використовувати усі доступні форми для отримання громадянам правових знань. Про найцікавіші заходи, які провели місцеві центри та бюро, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я маю право”, читайте у щотижневому огляді.

VR326 січня в.о. директора Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Архіпов спільно з заступником начальника Бердичівського міськрайонного відділу пробації Артемом Примаченком провели правоосвітню лекцію для школярів Бердичівського міського ліцею № 15 на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» та «Твої права — твій захист». Учням розповіли про кримінальну відповідальність неповнолітніх. Після лекції, школярі ставили гостям багато запитань зокрема, щодо відповідальності за вчинення насильства в сім’ї, відповідальності за завдання матеріальної шкоди особі, відповідальності за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості та інше.

VR1
30 січня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Коростенського місцевого центру з надання БВПД Оксана Сергієнко провела виїзний прийом громадян у селі Васьковичі.Вона розповіла про можливість отримання безоплатної правової допомоги, порядок призначення адвоката, а також порядок роботи центру та бюро правової допомоги в районах. Проінформувала присутніх про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!». Питань у тих, хто прийшов отримати юридичну консультацію було чимало. Людей цікавило, як можна збільшити виплату аліментів на дітей, порядку пред’явлення виконавчого листа до виконання, порядок та строки прийняття спадщини, порядок приватизації земельної ділянки та ін. Оксана Сергієнко пояснила громадянам правовий механізм вирішення питань та надала координати куди звертатися з того чи іншого питання.

VR2
30 січня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олександр Невдовиченко провів робочу зустріч з начальником сектору реагування патрульної поліції Бердичівського відділу поліції ГУНП у Житомирській області Олександром Суворовим. У ході зустрічі обговорили питання щодо інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Окремо зупинились на питанні надання безоплатної правової допомоги поліцейським які мають статус учасника АТО.

VR6
30 січня з метою отримання безоплатної правової допомоги начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв спільно з начальником Малинського міського центру зайнятості Тетяною Ободзинською провели семінар з учасниками бойових дій, який спрямований на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу. Олег Алєксєєв акцентував увагу на важливості проведення правопросвітницької діяльності, яка полягає в регулярному проведенні інформаційних заходів з правових питань, адже не всі громадяни володіють актуальною інформацією щодо змін в законодавстві та різноманітних правових аспектах, і повідомив про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

VR5
01 лютого начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коростенського місцевого центру з надання БВПД Оксана Сергієнко провела інформаційну робочу зустріч з начальником управління праці та соціального захисту населення Коростенської міської ради Ігорем Єсіним, начальником юридичного відділу – Наталією Кутишенко та працівниками відділів УПСЗН.
Згодом вони провели прийом громадян, під час якого присутнім надана консультація з питань оформлення житлових субсидій, отримання автівок особам з інвалідністю загального захворювання та питання оформлення земельних ділянок.

{module Бердичівський МЦ}

{module Коростенський МЦ}