назад
09.09.16

Великописарівське бюро правової допомоги доступне для територіальної громади с.Яблучне

Перша зустріч працівників Великописарівського бюро правової допомоги та Яблучненської сільської ради відбулася 6 вересня. На ній обговорили права членів територіальної громади на безоплатну правову допомогу та порядок їх реалізації.

Також висвітлено питання про підстави та порядок надання безоплатної первинної  (тобто консультації правового характеру, наприклад, роз’яснення клієнтам таких питань, як: оформленні пенсії, спадщини, земельної ділянки тощо) та вторинної правової допомоги, державні гарантії на правову допомогу.

Для інформування населення сільської ради були розповсюджені друковані інформаційні матеріали з контактними даними та основними напрямками діяльності бюро. Також надані для поширення серед населення буклети з інформацією щодо реалізації своїх прав з найбільш поширених питань (соціального забезпечення, пільги учасників АТО,  порядок приватизації житла,  стягнення аліментів та інші).

Участь у робочій зустрічі взяли голова Яблучненської сільської ради Павло Гученко,  секретар Зоя Гавриленко та інші штатні працівники.