назад

Ветерану війни безкоштовно відремонтують будинок завдяки роботі адвоката Сергія Ільницького

Ilnycky    Ветерану війни безкоштовно відремонтують будинок завдяки роботі адвоката Сергія Ільницького
    До Ужгородського місцевого центру з надання БВПД звернувся ветеран війни Д. з проханням призначити йому адвоката для звернення до суду з адміністративним позовом.
    Ужгородським місцевим центром було видано доручення адвокату Ільницькому С.М. для представництва інтересів клієнта.
    Вивчивши детально питання клієнта та зібравши необхідні докази, Ільницький Сергій Михайлович подав адміністративний позов в інтересах клієнта до суб’єкта владних повноважень – управління соціального захисту населення Ужгородської районної державної адміністрації про скасування акту обстеження житлового будинку та зобов’язання вчинити певні дії.

    Позовні вимоги обґрунтовані тим, що в 2011 році громадянин Д. звернувся із заявою до управління соціального захисту населення Ужгородської РДАщодо проведення безоплатного капітального ремонту будинку, відповідно до ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови КМУ «Про затвердження Порядку проведення безоплатного капітального ремонту власникам житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, що мають на це право». Після першого обстеження позивачу було роз’яснено, що для ремонту його будинку потрібно близько 70 тисяч грн. Згодом, у 2012 році,на ці потребивиділили 12259,25 грн.
    Адвокат посилався на те, що в акт обстеження не було включено низку робіт, що істотно вплинуло на вартість капітального ремонту, також до проведення обстеження не було залучено необхідних спеціалістів. С.Ільницький просив скасувати акт обстеження та провести безоплатний капітальний ремонт житлового будинку клієнта.
    Дослідивши матеріали справи, оцінивши зібрані докази, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та задовольнив заявлені позовні вимоги в повному обсязі.
    Таким чином ветерану війни буде проведено безоплатний капітальний ремонт його житлового будинку.