назад
10.12.17

Відбулося підсумкове засідання Полтавської обласної МКМР з правової освіти населення

 002 0

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права , 07 грудня, у Полтаві відбулося підсумкове засідання Полтавської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення у цьому році. У заході взяла участь заступник начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Козаченко.

         Засідання відбулося під головуванням, заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації – голови  Полтавської обласної МКМР з правової освіти населення Олега Пругла.

         Під час засідання члени обласної МКМР обговорили питання  підвищення рівня правової освіти населення Полтавської області.

Про розвиток сімейних форм виховання дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування розповіла членам МКМР розповіла начальниця служби у справах дітей Полтавської обласної державної адміністрації  Інна Конончук. 010

Начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко поінформував присутніх про роботу фахівців органів юстиції області щодо проведення  правоосвітніх заходів. 023

«Пріоритетним напрямком у нашій роботі є підвищення рівня правової освіти населення, яке реалізується шляхом проведення правоосвітніх заходів, зокрема, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»,- зазначив Олег Тимченко, доповідаючи з питання проведення право освітні заходів в рамках Тижнів, Декад, Місячників та загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Про роботу в цьому напрямі також поінформували, начальник відділу інтернатних закладів, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Олена Ухань та старший інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Полтавській області Тетяна Порохня.

Заступник начальника Управління – начальник відділу у справах сім’ї та молоді Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації, Наталія Шкоденко розповіла про проведення заходів, спрямованих на пропагування сімейних цінностей, підвищення рівня правової обізнаності батьків і дітей, забезпечення соціального і правового захисту дітей.

  Які форми правового виховання використовувалися від час право освітньої роботи закладами культури Полтавщини поінформував присутніх начальник відділу культури  Полтавської обласної державної адміністрації  Геннадій Фасій. Очільник відділу відмітив співпрацю фахівців системи БПД з бібліотечними закладами області і міста у напрямі  надання консультацій. 057

 «З метою надання громадянам необхідного обсягу правових знань фахівцями системи БПД області станом з початку року  проведено понад 2 000 правопросвітницьких заходів. Це  лекції,  круглі столи,  години інформування, брейн-ринги, правові вікторини, інсценовані судові засідання для учнів, семінари, інтерактивні уроки, правові квести тощо.  Правоосвітніми заходами охоплена різна цільова аудиторія  вихованці дошкільних навчальних закладів, учнівська та студентська молодь, батьки, педагогічні працівники, безробітні, особи з обмеженими фізичними можливостями, які знаходять на обліку у відділах пробації, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, юристи, пенсіонери та інші категорії населення» – повідомила присутнім Юлія Козаченко про роботу фахівці Регіонального та місцевих центрів та бюро правової допомоги щодо виконання рекомендації обласної МКМР з правової освіти населення.

Юлія Бабирь, секретар обласної МКМР, прозвітувала про роботу обласної МКМР за 2017 рік та проінформувала присутніх про реалізацію рекомендацій обласної МКМР з правової освіти населення, прийнятих в 2017 році.

Під час засідання обласної МКМР начальник відділення Національної служби посередництва і примирення Оксана Атаманюк вручила почесні грамоти за вагомий внесок у розвиток правової культури серед учасників соціально-трудових відносин, сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) та розвиток соціального діалогу в Україні начальнику Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олегу Тимченку та заступнику начальника управління – начальнику відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Лілії Токарєвій. 036

Наприкінці засідання обговорено та затверджено план роботи Полтавської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення на 2018 рік.

 «Я МАЮ ПРАВО!» надзвичайно важливий проект, який підвищить рівень захисту прав кожної людини в нашій державі, адже серед населення поширюються правові знання, які сприяють правовій активності та правосвідомості громадян», – зазначив Олег Пругло, підсумовуючи засідання обласної МКМР. 013

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.